Rijswijks Dagblad | Lijst LP met veel Rijswijkse kandidaten
mainImage

Lijst LP met veel Rijswijkse kandidaten

13 januari 2021, 08:39 uur
Lokaal

De Libertaire Partij (LP) heeft de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart bekendgemaakt. De lijst van een en dertig kandidaten vermeldt ook de naam van vijf Rijswijkers. De lijst wordt aangevoerd door Robert Valentine, stadgenoot Jeroen Weber (1969) staat tweede op de lijst. Sinds 2018 is Weber (foto) toegetreden tot het landelijk bestuur van de LP en was hij namens de partij lijsttrekker bij de afgelopen gemeenteraadsverziekingen in Rijswijk. Binnen het landelijk bestuur is de verhuurder van vastgoed onder meer verantwoordelijk voor de campagne van de komende Tweede Kamer verkiezingen.

Willem Buising (1964), eveneens afkomstig uit Rijswijk, staat zevende op de lijst. Romy de Man (1995), volksvertegenwoordiger en fractieleider van Onafhankelijk Rijswijk staat 14e. Nicki de Haaij (1977), in het verleden zes jaar namens de VVD bestuurlijk actief geweest in de gemeenteraad van Rijswijk, staat vijftiende op de lijst, waarop Sander Fischer(1987), fractiemedewerker van Onafhankelijk Rijswijk, een 23e plaats inneemt.

Roald Schoenmakers, in 2009 oprichter van de Spaanse Libertaire Partij, staat eveneens op de lijst, hij bekleedt plek 27.

De Libertaire Partij streeft naar “een vrije wereld”, waarin niemand wordt gedwongen zijn of haar leven en eigendom op te offeren ten gunste van anderen.