Kandidaten BBB bezoeken berging en gemaal in Hoekpolder

6 February 2023, 06:43 uur
Lokaal
mainImage

Op zaterdag hebben BBB (Boer Burger Beweging) kandidaten als training  voor de waterschappen de berging en het gemaal in de Hoekpolder bezocht. 

"Het gemaal gelegen aan de Molenwetering kan 64000 liter regenwater per minuut verwerken. Het gemaal zorgt niet alleen voor een betere afvoer van overtollig regenwater, maar zorgt er ook voor dat vissen zonder problemen naar het water in de Zweth zwemmen. Met behulp van innovatieve technieken", aldus Marc Weterings die zelf nummer drie op de kandidatenlijst is. 

De berging in het gebied waar water in kan stromen als er een overschot is, heeft nu een dubbele functie daar waar er nu dieren zoals schapen, geiten en paarden vrij kunnen bewegen. In de berging kan water worden opgevangen vanuit de Korte Watering. Bij calamiteiten kan er 250 miljoen liter water veilig worden geborgen. Delfland zorgt er in overleg met de gemeente voor, dat de dieren altijd tijdig uit de berging zijn als die moet worden ingezet. Inzet van de berging voorkomt dat dijken in de buurt bezwijken en dat wateroverlast ontstaat.