Rijswijks Dagblad | Javier Guzman zes uur op de bühne voor 150 man in Rijswijk
mainImage

Javier Guzman zes uur op de bühne voor 150 man in Rijswijk

30 november 2020, 08:38 uur
Lokaal

Maximaal 30 man voor zijn oudejaarsconference? Prima, dan speelt Javier Guzman ‘m gewoon vijf keer op één dag. Verslag van een lange zaterdag in de Rijswijkse Schouwburg. De cabaretier stond in Rijswijk op de planken voor een bijna onmenselijke marathon.

In de ochtend staat cabaretier Javier Guzman voor een marathon. Het AD deed daar verslag van.

De eerste pots op AD.nl
10.36 uur
Over zichzelf maakt hij zich weinig zorgen, hij is wakker genoeg, merkt cabaretier Javier Guzman op in de artiestenfoyer van de Rijswijkse Schouwburg. ,,Ik treed veel voor Defensie op, dat is vaak overdag. Het punt is meer het publiek; zijn zij wakker genoeg om 11.00 uur? Tegelijk: het zijn wel de echte bikkels die hier vanochtend zitten, mensen die echt willen. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

De laatste post op AD.nl
22.52 uur
De werkdag zit erop. Met ontbloot bovenlijf hangt Guzman onderuit in zijn kleedkamer, een speculaasstaaf in zijn handen. Afgegeven voor hem door een fan. Op het begeleidende kaartje wordt hij bedankt en noemt de afzender (‘een enthousiast bezoeker van jouw shows’) Guzmans prestatie ‘onmenselijk’. ,,Dit doet me echt wat.’’ Dan monstert hij de staaf. ,,Hopelijk is het geen Youp-fan, dan zit er misschien wel gif in.’’ Inpakken, naar Amsterdam, naar huis, slapen. Morgen wacht Valkenswaard. ,,Dat zijn maar drie optredens op één dag, dus dat valt dan weer mee.’’

Van de gehele dag in de Rijswijkse Schouwburg heeft het AD een mooi verslag gemaakt.

Kijk hier voor het gehele verslag.