Indrukwekkend eerbetoon van Marloes Bordsboom aan Ehsan Turabaz

19 March 2023, 09:43 uur
Lokaal
mainImage
PR
Marloes Borsboom bij de boekpresentatie.

De voormalige wethouder van de gemeente Rijswijk, Marloes Borsboom, schreef een boek over en voor haar overleden partner Ehsan Turabaz. Het is een indrukwekkend eerbetoon geworden. 

Haar bericht hierover luidt.

Je zat naast mij, in de tuin. De zon scheen en de wereld lag aan onze voeten. Je vroeg mij een boek over jouw leven te schrijven. Een heel bijzonder leven, een gekleurd leven. Een leven waar je niet aan voorbij kunt gaan. Stapels archieven, foto’s en documenten door, op zoek naar jouw verhaal en jouw geschiedenis. Beginnen met schetsen, praten en weer doorstrepen. De lijnen tekenen en inkleuren, zoals jij een ieders leven kleuren kon. Vijf jaar geleden begon ik met schrijven en gisteren was het zover en kon ik jouw boek Ehsan Turabaz presenteren.

Het is de weg er naartoe. Een weg van verliefd zijn, leren, pijn hebben. Een weg van nieuwe vriendschappen sluiten, dichterbij elkaar staan, steeds maar weer grenzen verleggen en verliezen accepteren- jou niet meer bij mij te hebben- en in dat alles altijd kracht vinden en positief blijven. Zoals jij als niemand anders kon. Gisteren voelde het alsof alles samenkwam.

 

Er was sprake van een grote opkomst. 

Ik zou iedereen hier willen noemen. Iedereen die er was, alle lieve berichten, omhelzingen. Jon Abrahamsson Ring om zijn rake speech, Emiel de Bont over Afghanistan en Marja van Bijsterveldt over haar betrokkenheid bij Delft. Isabelle Turabaz over de stichting vrienden voor Afghanistan die haar vader oprichtte en waar met de boeklancering nieuw leven ingeblazen is (www.stvva.nl).