Rijswijks Dagblad | Imker Hung Nguyen uit Rijswijk op landelijke TV
mainImage

Imker Hung Nguyen uit Rijswijk op landelijke TV

1 december 2020, 17:38 uur
Lokaal

In het voorjaar is imker Hung Nguyen uit Rijswijk, samen met Madelon Hooijkaas, kunstenaar en regisseur in Vietnam geweest. Van deze reis heeft zij de documentaire ‘Dharma Nectar' gemaakt die op zondag 6 december om 15.00 uur op NPO2 wordt uitgezonden. Meer informatie vindt u in deze link:
https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/de-boeddhistische-blik/de-boeddhistische-blik-dharma-nectar-bijen-en-boeddhisme-in-vietnam

De maand november was mild met een paar uitzonderlijke warme dagen. De bijen hebben massaal gevlogen en gefoerageerd op planten die soms voor de 2e en 3e keer gebloeid hebben. Op dit moment loopt het regenseizoen in het Centraal Hoogland Vietnam af en de koffiebessen beginnen te rijpen. Eigenlijk zou ik rond deze tijd terug voor het imkerproject in Pleiku Vietnam willen zijn, maar door Corona ligt nagenoeg al het vliegverkeer stil.

Een aantal opnames was gemaakt tijdens de bloei van de koffiebomen. De geur in de plantage was overweldigend. De honing hiervan heeft ook een geurige en zachte smaak. Als de Covid pandemie voorbij is, dan zal ik u dat zeker laten proeven. Met de komst van diverse vaccins, is de terugkeer naar een normaal leven, waarbij we weer dichtbij elkaar mogen staan zonder mondkapjes, steeds reëler geworden.