Het Wilhelminapark in Rijswijk

4 September 2020, 10:55 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

Waar vroeger een vuilstort was, is nu het Wilhelminapark gelegen. Een mooi stadspark, aangelegd aan het einde van de vorige eeuw. Gelegen tussen de A4, de spoorlijn en de Prinses Beatrixlaan, is dit park voorzien van een natuurtuin, een kruidentuin, verschillende waterplassen, heuvels en zelfs een uitkijktoren op één van de heuvels.

Herinrichtingsplan
Maar toch is het park nog altijd in ontwikkeling. Tussen 2017 en 2024 is het de bedoeling om het park om te toveren tot een nog mooier gebied om binnen de grenzen van Rijswijk te kunnen recreëren, zwemmen, spelen en te genieten van prachtige natuur en waterpartijen. Om heerlijk op een parkbank te kunnen zitten en te kunnen genieten van de vogeltjes die fluiten en het heerlijke groen om je heen. Daarnaast zullen ook fietsers kunnen genieten van het park, want de paden in het park zullen prima aansluiten op regionale routes.

Mogelijkheden voor sport
In het park moeten daarnaast uiteindelijk meerdere mogelijkheden voor het beoefenen van sport zijn en om de kinderen te stimuleren om te bewegen. Niet alleen een speelplek voor de jonge kinderen, maar ook een plek voor 12 tot 16-jarigen hoort thuis in dit stadspark.

Evenementen
Ooit werd er ieder jaar herfstpop georganiseerd in het park. Eveneens in het plan, wat nu ten uitvoer wordt uitgebracht, wordt er rekening gehouden met het kunnen organiseren van evenementen.

Natuurtuin
Eén van de grote trekkers in het park is natuurlijk de natuurtuin. De natuurtuin heeft in januari nog zijn winter open dag gehad. Afgelopen jaar is er hard gewerkt in de tuin om het nog mooier te maken en dit wordt natuurlijk graag gedeeld.

Honden in het park
In het Wilhelminapark mogen honden gedeeltelijk loslopen. Uiteraard niet op speelweiden, maar er is een gebied in het park wat is aangewezen als losloopgebied. Dit ligt tussen de Omloop, de spoorbaan, Prinses Beatrixlaan en het voetpad in het park.