Rijswijks Dagblad |  Groen licht voor verdere realisatie 'Huis van de Stad'
mainImage

 Groen licht voor verdere realisatie 'Huis van de Stad'

Bjorn Lugthart voor het Huis van de Stad. (Foto Remi Kranendonk).
13 oktober 2021, 06:27 uur
Lokaal

De bouw van het Huis van de Stad -  het voormalige stadhuis aan de Generaal Spoorlaan – gaat de volgende fase in. De gemeenteraad heeft dinsdagavond een investeringsbudget van € 13,755 miljoen beschikbaar gesteld voor de tweede en laatste fase van de bouw.

Wethouder Björn Lugthart: “Deze week is een belangrijke stap gezet. We kunnen verder met de realisatie van het Huis van de Stad. Er is de afgelopen periode enorm veel werk verzet om te komen waar we nu zijn. Ik ben heel trots dat het nu eindelijk zo ver is! Nog even en dan gaan de deuren open van het Huis van de Stad. De plek die weer een herkenningspunt van Rijswijk wordt, hét ontmoetingscentrum van de stad, het kloppend hart van Rijswijk. Een plek waar iedere inwoner en bezoeker zich thuis voelt. De plek ook waar veel Rijswijkers dierbare herinneringen aan hebben en waar binnenkort weer de eerste huwelijken voltrokken zullen worden.”

Publieke functie

De gemeente realiseert op de locatie van het oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan het Huis van de Stad. Het Huis van de Stad krijgt weer een publieke functie. Op deze locatie komt de gemeentelijke organisatie terug en daarnaast zullen Trias, de Bibliotheek aan de Vliet en Stichting Welzijn Rijswijk er gehuisvest worden. Ook kan er straks weer getrouwd worden en komt er een horecavoorziening.