Gratis Anjerconcert voor veteranen en inwoners Rijswijk

15 May 2024, 06:23 uur
Lokaal
mainImage

Dit jaar organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met de gemeente Rijswijk het Anjerconcert.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht treedt op zaterdag 18 mei 2024 om 20:00 uur op in de Rijswijkse Schouwburg. Dit concert wordt speciaal georganiseerd voor de Veteranen uit beide gemeenten, om hen te bedanken voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Ook inwoners van beide gemeenten zijn van harte welkom.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht werd kort na de Tweede Wereldoorlog als muziekkorps opgericht, waarvan de leden oorlogsvrijwilligers waren. In 1950 kreeg dit vrijwilligerskorps de ministeriële goedkeuring om een groter beroepsorkest te worden. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht doet dat met een doel: 'Daar waar in het verleden de muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. We staan midden in de samenleving. Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de luchtmacht/Defensie en verbinden we onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases.’ Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een formatie voor pop, jazz en fusion met 48 conservatoriumgeschoolde musici in uniform. Zij spelen op zaterdag 18 mei ‘De Veteranen Jukebox’, waarbij bezoekers samen met het orkest de speellijst van het concert bepalen. 

Voorafgaand aan het Anjerconcert ‘De Veteranen Jukebox’ kunnen bezoekers een QR-code scannen met hun smartphone. Op de weergegeven website kunnen zij kiezen welke muziekstukken zij graag zouden willen horen in het programma voor deze avond. Ondersteund door veelzijdige vocalisten ontstaat zo live een programma dat elk concert weer uniek is. Dat maakt het een verrassende voorstelling voor het publiek, maar ook voor het orkest.

U bent van harte welkom bij het Anjerconcert. Tickets zijn gratis te bestellen via de website van de Rijswijkse Schouwburg. Let op: u kunt maximaal twee tickets bestellen. Besluit u op de dag zelf om te komen? Dan kunt u kaarten bij de kassa vragen in de Rijswijkse Schouwburg. Op is op.