'Grasaar blijft in grote hoeveelheden terugkomen in Rijswijk'

10 July 2024, 08:27 uur
Lokaal
mainImage
Grasaar blijft een fenomeen waar men ook in Rijswijk niet blij mee is.

Marc Weterings, fractievoorzitter van RijswijksBelang, hield tijdens het kadernota-debat een betoog over he groen in de gemeente. 

"We starten met groen", zei hij. Geen Braam, Berenklauw, Brandnetel of Grasaar wat ons betreft. Met een sterk verbeterd Groenonderhoudsplan zien wij zeker verbetering. Ook een wens uit ons programma voor meer controle en onderhoud aan bomen is in gang gezet. Dank daarvoor".

"Aandachtspunt blijft de gevaarlijke Grasaar die door het wisselvallige weer met grote getalen blijft terugkomen op  plaatsen waar je het eigenlijk niet zou willen. Ons verzoek aan is om structureel te gaan monitoren bij losloopgebieden en uitlaatstroken voor honden". 

Terugkomend op De Braam, je zou denken dat De Braam zijn beste tijd heeft gehad., En dat is ook zo. Toch steekt deze Exoot hier en daar de kop op. Zo ook in de Hoekpolder, daar waar RijswijksBelang  enkele weken geleden op uitnodiging een schouw heeft mogen bijwonen. Betrokken waren Natuurlijk Delfland,  Bescherming Delfland, Studie Delfland, Natuurtuinen, Platformgroen Rijswijk. Tijdens de schouw hoorde in plotseling Koekoek, Koekoek  en vloog er een vogel enkele meters boven mijn hoofd voorbij. Ik vroeg aan de vogelaar, die heeft u zeker net losgelaten wetende dat er een schouw gelopen zou worden. Nee hoor meneer Weterings, deze prachtige vogel woont en leeft hier. Ze zijn met z’n 2en. We kwamen tot de conclusie dat de polder een prachtig gebied is met helaas veel onkruid daar waar de kwaliteit op gebied van natuur zeker verbeterd zou kunnen worden".