Rijswijks Dagblad | Gemeenteraad beslist over herontwikkeling Diaconessenhuis
mainImage

Gemeenteraad beslist over herontwikkeling Diaconessenhuis

‘Reinier de Graaf behoudt zorglocatie Voorburg’
21 juli 2021, 09:51 uur
Lokaal

Als de gemeenteraad van Leidschendam Voorburg akkoord is met alle wensen van inwoners en andere belanghebbenden rondom het Diaconessenhuis aan de Fonteynenburglaan in Voorburg zal de stichting de grond verkopen aan een marktpartij.

Dit vindt naar verwachting volgend jaar plaats. De gemeente maakt vervolgens met de nieuwe eigenaar afspraken over de concrete plannen. Deze plannen moeten in ieder geval voldoen aan de Kavelambitie. De daadwerkelijke nieuwbouw vindt niet eerder plaats dan 2024.

Dit is een belangrijk detail bij alle ontwikkelingen, waar wethouder Jan Willem Rouwendal (Christen Unie/ SGP) nauw bij is betrokken. De nabije toekomst zal echter leren of er bij de herontwikkeling daadwerkelijk aan alle wensen van omwonenden gaat worden voldaan. Vanuit het College is de intentie er in ieder geval.  

Rouwendal: "Om ervoor te zorgen dat er een herontwikkeling komt die recht doet aan deze unieke plek gaan we graag met u in gesprek. We hebben graag zicht op uw wensen, ideeën en zorgen. Hoe kijkt u aan tegen de locatie en uw buurt? Wat vindt u belangrijk? Welke kansen en randvoorwaarden ziet u voor de herontwikkeling?". 


Foto: Digitaal Dagblad