mainImage

'Geleidelijke sluiting AZC betekent vertrouwen van inwoners'

Wethouder Armand van de Laar (Foto Nico Mos).
13 oktober 2021, 06:39 uur
Lokaal

In de taskforce-aanpak met betrekking tot het open houden van het AZC in de Plaspoelpolder lag de nadruk op het uitvoeren van de motie en het oproepen tot alternatieve huisvesting in de regio met als doel een moreel appèl te richten in de regio voor het huisvesten van vluchtelingen en vergunninghouders.

Omdat de achterliggende oorzaak van de huidige noodsituatie voortkomt uit het feit dat meer dan een derde van de ‘vluchtelingenbedden’ wordt bezet door statushouders, is ook dit onderwerp betrokken bij de aanpak van de taskforce.

Wethouder Armand van de Laar vervolgt: “Met dit voorstel om het azc geleidelijk te sluiten waarborgen we het vertrouwen van de inwoners in de overheid, we vervullen onze belofte en we zorgen voor een geleidelijke herplaatsing van onze inwoners. Nu is het de beurt aan andere overheden om hulp te bieden. Velen in Rijswijk hebben een goede bijdrage geleverd. We hebben onze waardering uitgesproken aan alle vrijwilligers/betrokkenen voor al het werk dat zij hebben geleverd op het azc. Tegelijkertijd hebben we in de Staatssecretaris en de Commissaris van de Koning een partner  gevonden in het pleidooi aan gemeenten om ook te zorgen voor nieuwe huisvesting. Bovendien is door hen de waardering uitgesproken voor de inzet die Rijswijk de afgelopen jaren heeft getoond en wordt Rijswijk in de toekomst niet opnieuw belast met het leveren van opvang.”


Foto: Rijswijks Dagblad