Galerie Arti Shock 50 jaar jong!

26 September 2022, 16:26 uur
Lokaal
mainImage

Galerie Arti Shock viert haar 50 jarig jubileum met vier bijzondere exposities in oktober.

Op zondag 2 oktober om 15.00 uur beginnen de festiviteiten op het voorplein van museum Rijswijk. De expositie ‘Arti Shock 50 jaar’ wordt dan officieel geopend door de voorzitter Alfons Hams. Op 11 panelen is de geschiedenis van de galerie te zien met afbeeldingen van kunstwerken van de winnaars van de jaarlijkse Arti Shock Prijs. De panelen zijn tot eind 2022 op het museumplein te bezichtigen.

Aansluitend wordt in de galerie de jaarlijkse ledententoonstelling geopend, die bestaat uit een mooie selectie van recent werk: schilderijen, fotografie, keramiek, tekeningen, sieraden en ruimtelijk werk. Zoals elk jaar beoordeelt een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van wethouder Mark Wit het ingeleverde werk. De winnaar ontvangt de felbegeerde de Arti Shock Prijs uit handen van de wethouder. Deze tentoonstelling loopt van 1 t/m 6 oktober.

Van 9 t/m 20 oktober is in de galerie de jubileum expositie van de winnaars van de Arti Shock Prijs.  Op deze tentoonstelling zijn de prijswinnende kunstwerken te zien van de kunstenaars die vanaf 1991 de Arti Shock Prijs hebben gewonnen. Naast het prijswinnende werk is er ook nieuw werk van deze kunstenaars  te zien. Opening is op zondag 9 oktober om 15.00 uur. Tijdens de opening wordt een boek van Willem van der Ende gepresenteerd over de geschiedenis van de galerie en de winnaars van de Arti Shock Prijs.

Last but not least, wie jarig is trakteert. Tijdens de hierboven genoemde tentoonstellingen is er van 2 t/m 20 oktober een extra expositie voor het goede doel. In de galerie hangt werk gemaakt en geschonken door kunstenaars van Arti Shock, dat voor €50,- te koop is. De volledige opbrengst gaat naar het project ‘Tweede Thuis’ van de Rijswijkse stichting Don Bosco.