Fraaie opbrengst benefietdiner Hospice Het Vliethuys

7 October 2022, 11:50 uur
Lokaal
mainImage
Coordinatoir Joke Campo (links) en bestuursvoorzitter Willy Blonk (rechts) tonen met enige trots de cheque met de opbrengst van het benefietdiner.

Het bestuur van het Hospice Het Vliethuys kon gisteravond na afloop van het benefietdiner in het resuarant-gedeelte van het ROC Mondriaan een cheque in ontvangst nemen van 15.800 euro.

"Een mooi resultaat", reageert bestuursvoorzitter Willy Blonk. "We hadden 120 gasten die een couvert hadden afgenomen. Dat was geweldig om te ervaren. Hetzelfde gold voor al het werk van de chefkoks, de leerlingen, de docenten van ROC Mondriaan en onze vrijwilligers waardoor het diner voor de eerste keer na corona weer kon plaatsvinden". 

"Met de opbrengst van dit diner wordt de eigen bijdrage betaald van Vliethuys bewoners die zelf niet over de middelen beschikken voor deze bijdrage. We zijn iedereen dan ook zeer dankbaar voor de deelname aan het diner, dat succesvol is verlopen. Het was de eerste keer in deze entourage. De gerechten en de bediening waren indrukwekkend".

De studenten van ROC Mondriaan waren dan ook sterk op dreef. De bediening was professioneel, vriendelijk en kwalitatief hoogstaand. Zij serveerden de gerechten uit. Andere studenten maakten de gerechten in samenwerking met de chefkoks van de restaurants Villa La Ruche, Bij Erik, Elea, De Koepel, Central Park en Savarin. 

"Het heeft ons wederom geraakt dat de koks van deze restaurants belangenloos hun tijd en energie in ons diner staken", aldus Willy Blonk. 

"We hebben hen dan ook meteen voor volgend jaar gevraagd. Uiteraard willen we de traditie van dit diner in stand houden", besluit Joke Campo.  


Door: Bart Bakker