Feestelijke start van de bouw van The Orchard I en II in Rijswijk

19 September 2023, 11:10 uur
Lokaal
mainImage
PR
Foto gemeente Rijswijk/ Erwin Dijkgraaf

Op vrijdag 15 september werd de start bouw van The Orchard I en II in Rijswijk feestelijk gevierd in aanwezigheid van alle partijen die ditxmogelijk hebben gemaakt. De gemeente Rijswijk, 3W real estate en AT Capital, aannemer ERA Contour (TBI-onderneming), Rabobank en de twee beleggers Greystar (The Orchard I) en MN Dutch Real Estate (The Orchard II) legden de samenwerking symbolisch vast door samen een levensgrote legpuzzel op de bouwlocatie te leggen.

De puzzel is een metafoor voor de betrokkenheid en de creatieve samenwerking tussen de partijen. Met visie, vakmanschap en verbondenheid is het gelukt om in deze bijzondere tijd een binnenstedelijk project met meer dan 510 woningen te realiseren. Een groot deel van de woningen is bestemd voor middenhuur. Het project draagt, naast verduurzaming en herinrichting van de openbare ruimte bij aan het reduceren van het woningtekort in de regio Haaglanden.

Voor woningzoekenden van Rijswijk, de ondernemers van de Bogaard en de bezoekers uit de regio is dit heel goed nieuws. Het gaat niet alleen om de start van deze woningen, maar vanaf nu bouwen we ook aan de nieuwe trots van Rijswijk”, aldus wethouder Van de Laar.