Ergernis en emotie in gemeenteraad over Sinterklaas-optocht

22 March 2023, 10:02 uur
Lokaal
mainImage
ANP
Sinterklaas zelf draait zijn rug om.

Simon Geleijnse nam gisteravond in de raadsvergadering het voortouw in de discussie over de Sinterklaas-tocht door aan te geven dat het CDA vindt dat deze discussie niet in de gemeenteraad thuishoort. 

Hij deed tevergeefs een oproep om moties over de Sinterklaas-optocht in te trekken. "Kortom, laat het over aan organisatoren uit de samenleving", aldus Geleijnse. Danny van Dam (Wij. Rijswijk), Annemie Koegler (RijswijksBelang) en Remco Nunnikhoven (Beter voor Rijswijk) sloten zich hierbij aan.  

"We moeten een Sinterklaasoptocht toch niet in de raadszaal bespreken?", aldus Van Dam. "Het is een kinderfeest. Met twee verschillende optochten, door de verschillende Zwarte Pieten, ziet een kind opeens twee verschillende Sinterklaasen door de gemeente lopen". 

"Ik schaam me om raadslid van de gemeente Rijswijk te zijn", aldus Nunnikhoven. "Moeten we nu echt iets van een kinderfeest gaan vinden? Het is zeer spijtig dat we in deze discussie niet dichter tot elkaar zijn gekomen. Ik vind het echt een dieptepunt". 

"Ik erger me kapot aan deze discussie", aldus VVD-fractievoorzitter Coen Sleddering, die hiermee doelde over de onderlinge opmerkingen naar elkaar, de onrust door de lopende raadsleden en hun lichaamstaal. "Ik heb dan ook geen zin om aan deze discussie deel te nemen".

 

 


Door: Bart Bakker