Enorme woningimpuls binnen de gemeente Rijswijk

19 September 2023, 09:21 uur
Lokaal
mainImage

The Orchard is het eerste project in Rijswijk dat met de woningimpuls van het Rijk tot stand komt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 7,2 miljoen euro toegekend aan de ontwikkeling van Bogaard stadscentrum. Daarnaast heeft het ministerie van Economische Zaken een belangrijke rol gespeeld voor het project The Orchard.

Samen met de gemeente Rijswijk heeft het ministerie dit project financieel gesteund om de bouw door te laten gaan en de economische herontwikkeling van het winkelcentrum te steunen. Netto ontvangt de gemeente bijna 2 miljoen euro voor ambtelijke kosten en investeringen in de openbare ruimte.

Eigentijds stadscentrum
Bogaard stadscentrum wordt ontwikkeld tot een veelzijdig en eigentijds stadscentrum. Onderdeel hiervan is de transformatie van het gebied van enkel winkelruimtes naar woonwerk-gebied. Met de bouw van The Orchard I & II worden niet alleen veel verschillende woningen gemaakt, maar er komen ook nieuwe winkels, horeca en terrassen. Met de bouw van The Orchard I & II wordt een toekomstbestendig retailprogramma, horecaconcept met terrassen aan een nieuw horecaplein én een sterk woonprogramma gerealiseerd.

“We vinden het fantastisch om op deze plek in Rijswijk een nieuw woon- en winkelgebied te realiseren waar bewoners van kunnen genieten. De uitdaging hier zit in het binnenstedelijk bouwen en de logistieke puzzel die daarbij komt kijken. Daar hebben we ervaring mee en gaan we graag mee aan de slag”, zegt Jeroen Heijdra, directievoorzitter ERA Contour.


Door: Gemeente Rijswijk