mainImage

Eigenaren en bewoners in het Rembrandtkwartier vrezen overlast

5 augustus 2022, 09:27 uur
Lokaal

Ingezonden: Bij inwoners van Rijswijk in het zogenaamde Rembrandtkwartier is onrust ontstaan. De gemeente Rijswijk heeft namelijk een vergunning afgegeven om de verouderde gebouwen aan Catterwijckstraat Rijswijk (vh Snijdersschool) voor ruim 2 miljoen euro te renoveren. Deze vergunning is in strijd met de regels.

Er komt na renovatie van de 70 jaar oude (astbesthoudende?) gebouwen, plaats voor tenminste 415 kinderen, scholen en Kinderdagverblijven voor kinderen in de wijde omgeving waaronder ook Den Haag. Het wordt een soort regionaal centrum voor kindopvang.

Dit is nogal vreemd want er staan sinds 5 jaar (na een brand) al volledig nieuw gebouwde scholen. Op deze huidige scholen in dit deel van het Rembrandtkwartier zitten nu al 940 kinderen. En nu zou er alweer plaats moeten komen voor vele honderden kinderen?

Bewoners begrijpen dit niet en vrezen bovendien dat de toename van ruim 40% aan leerlingen nog meer verkeers- en parkeeroverlast, geluidsoverlast (warmtepomp/luchtverversing), onveilige situaties en files bij de omliggende wegen zal gaan betekenen. De verleende vergunning voorziet niet in een oplossing.

Met vriendelijke groet,

D. Zwanenzomp

 


Foto: Pixabay