Dit jaar meer dan 1000 cadeaus in Rijswijk

3 December 2023, 06:49 uur
Lokaal
mainImage
Archieffoto

Stichting Sintvoorieder1 zet zich al een aantal jaar in om Sinterklaas een feest te maken waar elk kind aan mee kan doen, ongeacht de financiële situatie thuis. Vorig jaar kregen ruim 800 Rijswijkse kinderen een cadeau via deze stichting. Dit jaar zijn dat er meer dan 1000.

"Onlangs mocht ik bij Don Bosco zien hoe ook daar iedereen zich keihard inzet om de cadeau's bij ouders en gezinnen te krijgen", aldus wethouder Gijs van Malsen. "Dat betekent helaas dat dit soort initiatieven ook in Rijswijk nog steeds hard nodig zijn. Maar het betekent ook dat de bekendheid van dit soort acties en regelingen toeneemt. Onder andere Rochelle Heerema, Welzijn Rijswijk, Voedselbank Haaglanden , Stichting Don Bosco Rijswijk en Stichting KEI Rijswijk slaan ook dit jaar weer de handen ineen om de cadeaus bij de Rijswijkse kids te brengen. Dit doen ze onder meer bij Don Bosco zelf, de Ottoburg en het Hof van Elsenburg".

Van Masen: "Zo zorgen we met een sterk en solidair netwerk dat we iedereen bereiken met onze plannen om armoede te bestrijden. En daar gaan we ook als gemeente de komende tijd mee door met de uitvoering van ons actieplan armoedebestrijding en het integraal armoedebeleid. Want er zitten nog steeds te veel Rijswijkers in de shit. En die verdienen het eruit getild te worden".