Dialoog Sinterklaasintocht gaat niet door

4 September 2020, 18:52 uur
Lokaal
mainImage

Het college van Rijswijk heeft deze week besloten de geplande sessies om een dialoog op te starten over de Sinterklaasintocht in september te annuleren.

Een verklaring aan de gemeenteraadsleden is als volgt: “De reden hiervoor is dat het aantal aanmeldingen te laag is om van een representatieve vertegenwoordiging van onze samenleving te kunnen spreken. De dialoog In juli hebben wij diverse partijen uitgenodigd om aan de dialoogsessies deel te nemen.”

Er hebben zich de afgelopen maanden slechts 17 deelnemers aangemeld. “De uitkomst van de sessies is met een dergelijk aantal deelnemers niet valide om te gebruiken voor het antwoord op de vraag hoe de Sinterklaasintocht in Rijswijk er in de toekomst uit gaat zien.”

Eind augustus hebben de organisatoren van het burgerinitiatief afgezien van hun intocht. Het burgerinitiatief was opgestart nadat het officiële organisatiecomité zich had teruggetrokken.

“De gemeente heeft de afgelopen maanden meermaals met de initiatiefnemers gesproken. Vanwege alle maatregelen waaraan een intocht vanuit veiligheidsperspectief en vanwege het Coronavirus moet voldoen, hebben de initiatiefnemers besloten dat de resterende tijd tot november 2020 te krap is om een intocht te organiseren.”

De gemeente Rijswijk kiest er voor om het Sinterklaasvraagstuk door te schuiven naar het moment dat de waarnemend burgemeester, die per 1 oktober aantreedt, nauw in het proces betrokken kan worden betrokken.