Rijswijks Dagblad | De weg naar openheid in Rijswijkse Schouwburg
mainImage

De weg naar openheid in Rijswijkse Schouwburg

Rayen Panday treedt coronaproof op in de Rijswijkse Schouwburg
7 april 2021, 14:52 uur
Lokaal

Met drie voorstellingen - op 19, 20 en 21 april – neemt de Rijswijkse Schouwburg deel aan een pilot project, waarin een groep theaters (maar ook musea en andere culturele en evenement aanbieders) testen of, en op welke wijze zij hun activiteiten op een veilige manier kunnen hervatten. Voor de heropening is het noodzakelijk dat dit veilig verloopt en onnodige risico's worden uitgesloten.

Doe jij mee?
Stapje voor stapje gaat het sociaal leven in Nederland weer open. Je maakt ons blij als jij je steentje bij wilt dragen om de wereld van de podiumkunsten weer op te mogen starten. Deze testcases zijn een aanloop naar het verder kunnen openen van de maatschappij. Het zijn pilots om te testen of de tests - op alle vlakken - werken. Een oefening in het ervaren van de testlogistiek dus. Maar zeer zeker dienstbaar aan het later opengaan van de sector. Het een gaat vooraf aan het ander.

Testen voor toegang: Hoe werkt het?
1. Boek je ticket voor één of meerdere voorstellingen die tijdens de pilot plaatsvinden.
2. Maak online een afspraak bij een aangesloten testaanbieder binnen 40 uur voor aanvang van de voorstelling, en laat je GRATIS testen.
3. Ga naar de testaanbieder waar je de afspraak hebt gemaakt en laat je testen. Je ontvangt binnen een uur de testuitslag.
4. Negatief getest? In de CoronaCheck-app zet je de uitslag om in een digitaal testbewijs.
5. Laat je geldige digitale testbewijs, samen met je entreekaart, scannen bij de ingang van ons theater.

Het spreekt voor zich dat er per persoon een testbewijs nodig is. Kom je met meerdere personen, dan moet ieder zijn eigen digitale testbewijs tonen. Papieren testbewijzen zijn niet geldig. De hele procedure kun je nalezen op www.testenvoortoegang.nl.

Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen. Ook als je reeds gevaccineerd bent, dien je deze procedure te doorlopen en verkrijg je alleen toegang met een digitaal aantoonbare negatieve testuitslag.

In de App Store en op Google play vind je de juiste CoronaCheck-app.