mainImage

Burgemeester Bijl is geschrokken

Jules Bijl
28 november 2021, 10:36 uur
Lokaal

Burgemeester Bijl nam gisteren graag de eerste beker in ontvangst uit handen van Jan-Willem de Koning, voorzitter van de lustrumcommissie van Rotary Voorburg. Bijl zei geschrokken te zijn van de cijfers dat een op de vijf jongeren thuis mantelzorgtaken uitvoert, en dat ze daardoor niet een onbezorgde jeugd hebben. Hij is blij dat Rotary Voorburg met deze actie deze Jonge Helden terecht in het zonnetje zetten.

Bij het officiële moment, muzikaal omkleed door enkele tamboers van muziekvereniging Forum Hadriani, feliciteerde burgemeester Bijl ook Rotary Voorburg met het lustrum en respectabele leeftijd van 75 jaar. Bijl zei te hopen dat de verkoopactie succesvol is en alle bekers verkocht worden.

Verkoopactie om Jonge Helden te steunen

Met dat burgemeester Bijl de eerste beker in ontvangst nam, startte de verkoopactie. Op alle zaterdagen tot Kerst verkopen Rotary-leden op diverse plekken in het Huygenskwartier Voorburg de speciale dubbelwandige reisbekers, al dan niet gevuld met warme chocolademelk. Ook is de speciale beker te koop bij een groot aantal winkeliers in het Huygenskwartier. De bekers inclusief warmhouddeksel kosten tien euro per stuk. De netto-opbrengst van de actie gaat geheel naar het jubileumdoel: het project Jonge Helden.

Afbeelding van ‘de Mantel’

Omdat Jonge Helden mantelzorgers zijn, staat de reisbeker een afbeelding van een mantel. Inspiratie voor de afbeelding vond Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang een gewaardeerd lid van Rotary Voorburg.

 


Foto: PR Rotary