Bedrijf in Rijswijk lost tekort coronatests op

4 September 2020, 18:16 uur
Lokaal
mainImage
ANP

“In Nederland dreigt een tekort aan materiaal voor coronatests. Eurofins belooft dat probleem in één klap op te lossen.” Dat is de strekking van het artikel dat vrijdag in het AD verscheen. Wethouder economie, Armand van de Laar had al eerder bericht over de komst van Eurofins naar de Plaspoelpolder.  Volgens het AD hebben minister De Jonge en het bedrijf een deal gesloten die voorziet in de verwerking van liefst 44.000 coronatests per dag, twee keer de hoeveelheid die nu in Nederland wordt afgenomen.

Dat gebeurt in een laboratorium in München, maar ook op locatie van Eurofins in Rijswijk in beeld. Het lab daar, op een bedrijventerrein langs de A4, wordt de komende maanden fors uitgebreid.

Jacob Olie, directeur van de Nederlandse tak van Eurofins, legt in een gesprek met het AD het een en ander uit over de sterke punten van Eurofins. ,,Eurofins bestaat uit veel verschillende bedrijven. Daarbij zitten ook bedrijven die specifiek apparatuur en reagentia ontwikkelen en produceren. Daardoor hebben wij volledige controle over productie en voorraden. We hoeven niet met anderen te concurreren bij externe leveranciers. Daarom kunnen we gemakkelijk de diagnostiek garanderen, waar anderen problemen kunnen hebben met materiaalschaarste.”