Rijswijks Dagblad | AZC houdt gemoederen in gemeenteraad bezig
mainImage

AZC houdt gemoederen in gemeenteraad bezig

Het AZC in de Plaspoelpolder in Rijswijk
15 september 2021, 16:21 uur
Lokaal

De COA heeft onbewust voor enige ophef binnen de gemeenteraad van Rijswijk gezorgd. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers had een verzoek naar het College gestuurd om het AZC langer open te houden voor mensen uit Afghanistan.

Deze brief was in het bezit van wethouder Johanna Besteman (CDA), die dit echter nog niet meteen deelde met de Rijswijkse gemeenteraad. Met name VVD-fractievoorzitter Coen Sleddering was hier ontstemd over. "Deze brief had ons meteen moeten bereiken. In deze tijd kun je de brief bijvoorbeeld direct per mail doorsturen", aldus Sleddering. 

Sleddering vroeg een schorsing aan tijdens de raadsvergadering. De inhoud van de brief van de COA was echter geen nieuws. Het bevatte het verzoek om het AZC langer open te houden dan de eerder overeengekomen sluitingsdatum van 30 november. 

GroenLinks en de PvdA hebben een motie ingediend om het AZC langer open te houden. In een extra raadsvergadering van komende dinsdag zullen de brief en de motie verder worden behandeld. Dan wordt er door de raadsleden over de motie gestemd. 


Foto: GroenLinks Fractie Rijswijk