Armand van de Laar geeft mede startsein voor buslijn 44 in de regio

9 April 2024, 06:26 uur
Lokaal
mainImage
HTM
Archieffoto

Gisteren gaven de Rotterdamse wethouder Vincent Karremans, algemeen directeur RET, Linda Boot en regiobestuurder MRDH, Armand van de Laar het startsein van de vernieuwde buslijn 44.

Regiobestuurder Armand van de Laar, tevens wethouder in Rijswijk: “Deze vernieuwde buslijn met een snelle en directe verbinding naar Rotterdam CS, Zuidplein en Erasmus Medisch Centrum is belangrijk voor de reizigers in Rotterdam. De elektrische bus biedt een alternatief voor de auto én het ontlast het drukke metroknooppunt Beurs. Samen met de Gemeente Rotterdam en RET investeren we zo in het versterken van het ov-netwerk in stad en regio.

De komende decennia krijgt de metropoolregio steeds meer inwoners, waardoor het gebruik van het ov zal toenemen. Ook in Rotterdam. Gemeente Rotterdam, de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben onderzocht op welke manieren de belangrijke locaties nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven. Daaruit blijkt dat een goede ov-verbinding tussen Noord en Zuid aan de westzijde van de Erasmusbrug onmisbaar is. Door meer inwoners en ander reisgedrag verwachten we dan ook meer reizigers op deze lijn.  

De MRDH is een krachtige regionale netwerkorganisatie waarin 21 gemeenten samenwerken om het economisch vestigingsklimaat te versterken en de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.