Afscheid nemende rector Gymnasium Novum krijgt eigen plein

9 December 2023, 10:56 uur
Lokaal
mainImage
PR
Wethouder Jeffrey Keus (rechts) met de afscheid nemende Michel Zorge bij het naambordje van het naar hem genoemde plein.

Op vrijdag 8 december nam Michel Zorge afscheid op Gymnasium Novum.

"We hebben de afgelopen jaren veel mooie dingen voor elkaar gekregen met elkaar", reageert Zorge. "Een van de eerste dingen die we hebben gedaan was de steenvlakte (die we het schoolplein noemde) aanpassen en vergroenen. Als dank daarvoor is het plein nu naar mij vernoemd. Veel te veel eer natuurlijk, aangezien het een mooi voorbeeld was van een mooie teamprestatie: de plannen om te vergroenen waren er al, een architect was snel gevonden en de leerlingen hebben het uiteindelijke ontwerp aangeleverd. Als rector hoef je er slechts een klap op te geven.
Ik had een prachtige tijd op Novum en ben heel trots op de school, het team en de leerlingen. Bedankt wethouder Jeffrey Keus voor de aanwezigheid en Susannah Herman voor de prachtige afscheidreceptie en de traditionele oliebollenkraam voor alle leerlingen".

Zorge werd verrast met de onthulling van het zogenaamde Michel Zorgeplein bij de school. Tevens was er een oliebollenkraam voor de leerlingen.