Forum Sport verspeelt vlak voor tijd voorsprong

28 November 2022, 06:14 uur
Lokaal

Opnieuw een regionale derby op sportpark ’t Loo in Voorburg. Forum Sport tegen Voorschoten’97. Beide ploegen zitten de top drie in deze 1e klasse A op de hielen.

Forum Sport begon de wedstrijd met een competitiepunt meer dan Voorschoten ’97. Trainer Bas Steffens van Forum Sport had twee wijzigingen in de basis elf t.o.v. vorige week. Luuk Goedbloed en Giovanni Qureshi namen de plek in van Justin van Otterlo en Marc du Chatinier. Bij Voorschoten stond keeper Alessandro Kwant onder de lat i.p.v. Stephan van der Niet.

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen en dat was vanaf het begin goed te zien. Er werd fel gestreden voor elke bal.
Forum Sport was in het begin wat sterker en nadat eerst spits Luuk Goedbloed met een kopbal Voorschoten keeper Alessandro Kwant had getest was het in de 13e minuut Martijn Brummer die bij de 2e paal een voorzet van rechts wist binnen te tikken: 1-0.
Voorschoten kwam beter in de wedstrijd en vlak voor rust was het de Forum Sport goalie Petter van Pruijssen die handelend moest optreden bij een gevaarlijke vrije trap van aanvoerder Jim van der Krogt van Voorschoten ’97.

Aan Forum Sport kant bleven Gijs Hebing en de licht geblesseerde Luuk Goedbloed na rust aan de kant. Voor hen in de plaats Marc du Chatinier en Edoardo Saurwalt. In de 53e minuut kwam Voorschoten langszij. Een voorzet vanaf de rechterkant werd hard binnengekopt door spits Thom Wijnalda: 1-1.

Vanaf dat moment een open wedstrijd. Aan beide kanten hoog baltempo, goed positiespel en aanvallend voetbal. In de 56e minuut een steekbal van Haitam el Marid op Hayden Bergen. Een grote kans voor Hayden die niet werd verzilverd. Vlak na deze actie moest Hayden het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Storm Kranendonk.

In de 77e minuut dook Edoardo Saurwalt naar de bal en kopte hem snoeihard in de rechterbovenhoek. Met een katachtige reactie bokste Voorschoten’97 doelman Alessandro Kwant de bal naast de paal. Een paar minuten later leek de wedstrijd beslist te worden. Eerst een direct rode kaart voor verdediger Martijn Hoogenboom van Voorschoten. Hij maakte een overtreding op de doorgebroken Timo Ploemen.

Even later een vrije trap van Nychel L’Ami die, na wat balcontacten in de 16 meter,voor de voeten van Marc du Chatinier kwam. Hij schoot goed binnen: 2-1. De wedstrijd leek beslist.

Maar het liep anders. Vijf minuten voor tijd scoorde Nicky Guyt de 2-2. Volgens vriend en vijand een onterechte goal vanwege buitenspel.
De overigens goed fluitende scheidsrechter Julio Barrales negeerde het vlagsignaal en keurde de treffer goed. Uiterst dubieus.
In de laatste minuut kreeg Marc du Chatinier nog de kans de wedstrijd te beslissen maar vanuit kansrijke positie, alleen voor de keeper, schoot hij niet zuiver in.

Zo werd het gelijk in deze boeiende wedstrijd. Maar beide ploegen schoten daar niet veel mee op.

Door: Jean Nederlof