Rijswijks Dagblad | Weer minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen
mainImage

Weer minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

1 december 2020, 14:53 uur
Landelijk

Nederlandse ziekenhuizen hebben het aantal coronapatiënten dinsdag verder zien afnemen. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1683 coronapatiënten. Dat zijn er 38 minder dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1205 coronapatiënten, een afname van 35 vergeleken met de dag ervoor. Op de intensivecareafdelingen liggen 478 mensen met Covid-19, 3 minder dan de voorgaande dag.

Door de aanhoudende drukte zijn het afgelopen etmaal 11 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio's. Onder die patiënten zat geen enkele ic-patiënt. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag liggen nog altijd veel coronapatiënten in het ziekenhuis.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) merkte een dag eerder op dat de daling van het aantal Covid-19-patiënten in ziekenhuizen nog erg traag verloopt. Hij becijferde dat met de huidige trend eind december nog zo'n 1200 coronapatiënten in ziekenhuizen zullen liggen.


Door: ANP | Foto: ANP