Voice-advocaat hoopt op goed gesprek over wangedrag in VI

14 May 2022, 19:08 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Advocaat Sébas Diekstra hoopt dat in Vandaag Inside maandag een "goed gesprek" wordt gevoerd over seksueel wangedrag. Dat laat Diekstra, die vermeende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland bijstaat, weten in aanloop naar de terugkeer van de veelbesproken SBS6-talkshow.

Donderdag maakte Talpa bekend dat Vandaag Inside vanaf maandag weer terug is. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten op 29 april met het programma te stoppen na ophef over een bekentenis van Derksen eerder die week. Hij zei een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Aan tafel werd daar lacherig op gereageerd. Later herriep hij zijn verhaal en zei hij dat er geen penetratie was geweest.

Diekstra hoopt dat Vandaag Inside bij zijn terugkeer mensen uitnodigt "die écht goed kunnen uitleggen hoe kwetsend de gesprekken over het seksuele wangedrag zijn geweest voor slachtoffers. Zodat daar over en weer op gereageerd kan worden", zo laat hij weten. "Juist door die eerste uitzending het gesprek goed te voeren kan het programma ervoor zorgen dat we echt verder komen in het maatschappelijk debat over seksueel grensoverschrijdend gedrag."

Volgens Diekstra is het gesprek over seksueel wangedrag nog niet goed gevoerd in het programma en dat is nodig. "Wat er nu gebeurd is, was niet alleen onbevredigend voor velen, maar draagt vooral niet bij aan de bewustwording en een verandering die wij allemaal moeten willen. Daarvoor moeten we aansturen op een situatie waarin we ons richten op bezinning. Dit om de cultuur die leidt tot grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld ooit echt te kunnen doorbreken."

 


Door: ANP