Rijswijks Dagblad | Veel woede over uitzenden herhalingsbeelden van Eriksen
mainImage

Veel woede over uitzenden herhalingsbeelden van Eriksen

Christian Eriksen (archieffoto).
12 juni 2021, 21:02 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Voetbalfans hebben op Twitter hun ongenoegen geuit over de NOS, die beelden van de voetballer Christian Eriksen zaterdagavond als herhaling uitzond. De 29-jarige Deen was tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland in Kopenhagen vlak voor rust in elkaar gezakt.

De NOS herhaalde de beelden van de in elkaar zakkende Eriksen vlak na de gebeurtenis. NOS-presentator Gert van 't Hof stelde voor "nog even terug te kijken naar het moment".

Een voetbalfan noemt de uitzending "een walgelijke vertoning". Ook radiopresentator Rob Janssen begrijpt de keuze van de NOS niet. "Zullen we niet een hartaanval herhalen op nationale tv?", tweet hij. Voetballer Marten de Roon schrijft: "Dit is hartverscheurend om te zien. Stop met het delen van deze beelden van Christian of zijn vriendin en stop met filmen." Zijn tweet was zaterdagavond door meer dan vierduizend mensen gedeeld, onder wie sportverslaggever Jack van Gelder.

Eriksen ontving de bal na een inworp en viel voorover in het gras, zonder dat daar aanleiding voor was. Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen zij versterking van medisch personeel. Op televisiebeelden was te zien hoe Eriksen een hartmassage toegediend kreeg. De Deense bond maakte bekend dat hij bij kennis is en in stabiele toestand in een ziekenhuis in Kopenhagen ligt.

De Deense selectie heeft tijdens de onderbreking wegens het neergaan van Christian Eriksen gesproken met de getroffen voetballer zelf. Dat heeft Peter Møller, de baas van de Deense voetbalbond, gezegd tegen Deense media. Na het gesprek hebben de spelers besloten het duel met Finland te willen voltooien.

Iets na 19.30 uur kwam de Deense voetbalbond met het nieuws dat toestand van Eriksen stabiel was. Hij werd naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Om 19.45 uur zou er meer nieuws volgen, maar het bleef enige tijd stil vanuit de UEFA. Om iets na 20.00 kwam het nieuws dat het duel uitgespeeld zou worden.

De zaakwaarnemer van Eriksen, Martin Schoots, vertelde op NPO Radio 1 al dat Eriksen kan ademen en praten.


Door: ANP | Foto: ANP