Premier België strijkt blunder met vlag tijdens bezoek Rutte glad

25 January 2023, 13:02 uur
Landelijk
mainImage

De Belgische premier Alexander De Croo zet met een filmpje op Twitter een blunder met de Nederlandse vlag tijdens een bezoek van collega Mark Rutte recht.

De twee liberalen poseerden dinsdag in De Croos ambtswoning in Brussel handenschuddend voor de Nederlandse, Franse en Europese vlag. De Nederlandse driekleur bleek echter omgekeerd te hangen, alsof het om een boerenprotest ging. Op het 'excuusfilmpje' staat De Croo nu voor de correct opgehangen Nederlandse vlag.

"Beste Mark, bedankt voor het goede gesprek gisteren! Maar, wel nog één niet onbelangrijk detail. De Nederlandse vlag hoort wel zo. Tot snel", zegt de Vlaming, wijzend naar de vlag.

De foto van de omgekeerde vlag lokte dinsdag menig verbijsterde reactie op Twitter uit. "Hangt de NL vlag nou op z'n kop?" aldus BoerBurgerBeweging-voorvrouw Caroline van der Plas. Theo Francken, parlementslid voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie, haalde uit naar het protocol. "Nederland, onze beste en belangrijkste buur. Zelfs hun vlag correct hangen lukt niet", twitterde hij.

 


Door: ANP