ON! mag in 2023 weer 70 afleveringen van Ongehoord Nieuws maken

24 November 2022, 11:04 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Ongehoord Nederland kan het programma Ongehoord Nieuws in 2023 vervolgen. Dat heeft voorzitter Arnold Karskens van Ongehoord Nederland donderdag aan het ANP laten weten. "De NPO heeft ons dit toegezegd", aldus Karskens.

De omroep houdt hetzelfde tijdslot, stelt Karskens. "Het betreft in totaal zeventig afleveringen die op dinsdag en donderdag tussen 12.20 en 13.00 uur op NPO 1 zullen worden uitgezonden." Ongehoord Nederland is volgens de voorzitter "blij met het vervolg van de spraakmakende rubriek omdat zo binnen de NPO belangrijke grote maatschappelijk onderwerpen als massa-immigratie en stikstof- en klimaatbeleid van een andere zijde van de nieuwsbol kunnen worden belicht".

NPO-voorzitter Frederieke Leeflang liet vrijdag weten dat ON! vanaf 1 januari blijft uitzenden, mits de omroep zich aan de journalistieke regels van de NPO houdt. Een woordvoerder van de NPO bevestigt donderdag dat het programma voor komend seizoen weer is ingetekend in de programmering.

Financiële sancties

De NPO maakte vorige maand het voornemen bekend om ON! voor de tweede keer in een paar maanden tijd een financiële sanctie op te leggen, omdat de omroep onder meer niet voldoende bereid zou zijn om samen te werken binnen het bestel. De eerste sanctie werd in juli opgelegd na een rapport van de ombudsman van de NPO. Hierin stelde de ombudsman klagers in het gelijk die vonden dat de omroep in haar programma's aantoonbaar onjuiste informatie verspreidt.

Niet eerder is de NPO voornemens geweest om een omroep twee keer te bestraffen. Bij een definitieve tweede sanctie kan de NPO staatssecretaris Gunay Uslu (Media) vragen om de vergunning van ON! in te trekken. De NPO denkt in de loop van december met haar besluit te komen.


Door: ANP