NS richting recordjaar qua storingen, vooral rond Schiphol

12 August 2022, 18:09 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het treinverkeer stokt steeds vaker in Nederland, en dat komt niet alleen door personeelstekorten. Vooral rond Schiphol is de reiziger vaak langer onderweg door bijvoorbeeld defecte treinen, schrijft de Volkskrant.

Al maanden rijden er door personeelstekorten minder treinen dan normaal. Maar ook het aantal storingen neemt toe. Op 3 april stokte het treinverkeer in vrijwel het hele land vanwege computerproblemen, maar ook in mei en juni was er veel treinuitval. In juli reden veel treinen niet door de hitte, en op 31 juli reden er urenlang geen treinen van en naar Rotterdam. Door een storing in het systeem konden verkeersleiders niet zien waar de treinen in de regio zich bevonden. Als de huidige trend doorzet, komt 2022, met nu al 3483 storingen, in de buurt van het recordjaar 2019. Toen werden bijna 6000 ‘ongeplande aanpassingen aan de dienstregeling’ gerapporteerd.

Op het spoor tussen Amsterdam Centraal en Schiphol waren de afgelopen elf jaar de meeste treinstoringen, bijna 1900. Dat concludeert de Volkskrant uit cijfers van de website rijdendetreinen.nl, op basis van storingsberichten van de NS.


Door: ANP