Rijswijks Dagblad | Niet alle sportschoolhouders blij met mogelijke verruimingen
mainImage

Niet alle sportschoolhouders blij met mogelijke verruimingen

8 maart 2021, 16:59 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Als het kabinet maandagavond de coronaregels voor de oudere sporters verruimt, zullen niet alle sportschoolketens daar gebruik van maken. Sportscholen zijn in het organiseren van buitensportactiviteiten afhankelijk van hun vestigingslocatie, zegt Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief. "Als je in een stadscentrum zit is daar de ruimte niet voor, maar op een industrieterrein misschien wel. Dat maakt dat eventuele verruimingen voor een ongelijk speelveld voor sportscholen zorgen."

Nu is buitensporten in groepen voor volwassenen vanaf 27 jaar nog verboden, maar maandag beslist het kabinet of ze het voor alle leeftijdsgroepen mogelijk maakt.

Een andere complicatie is dat niet alle sportscholen eigenaar zijn van het omliggende terrein van de gym. Ze hebben dus een ontheffing van de grondeigenaar nodig om daar buitenactiviteiten te organiseren. Een woordvoerder van Fit For Free laat weten dat dit de communicatie naar leden bemoeilijkt. Want: "We hebben 123 vestigingen. Bij sommige locaties is het wel mogelijk een ontheffing te regelen, maar bij het overgrote deel niet."

"Een lapmiddel", noemt een woordvoerder van vrouwenfitnessketen Curves mogelijke verruimingen. Desondanks kiest Curves er wel voor nieuwe mogelijkheden te benutten, al is het maar als extra service voor de leden. "Maar wel tegen een gehalveerd tarief, want buitensport is geen volwaardig aanbod voor onze leden. Maar het is beter iets dan niets."

De sportscholen zijn vanwege het coronavirus sinds december gesloten. Sinds begin deze maand is buitensporten in groepsverband voor mensen tot 27 jaar weer toegestaan, maar wel alleen in de buurt van sportaccommodaties.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad