Rijswijks Dagblad | Meerderheid Nederlanders: grens met VK moet dicht
mainImage

Meerderheid Nederlanders: grens met VK moet dicht

13 januari 2021, 21:26 uur
Landelijk

Om een verdere verspreiding van de Britse coronavariant te voorkomen, moet de grens met het Verenigd Koninkrijk worden gesloten. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, meldt Hart van Nederland op basis van onderzoek onder ruim 2200 leden van het eigen panel.

De zorgen om de nieuwe Britse coronavariant zijn groot. OMT-lid Menno de Jong pleitte er dinsdag voor dat scholen dicht moeten blijven tot er meer duidelijk is over het mogelijk veel besmettelijkere virus. Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers stelde woensdag dat geen enkel zorgsysteem in de wereld bestand is tegen een zo snelle verspreiding van het aantal besmettingen. "Niet in het Verenigd Koninkrijk, niet in Duitsland en ook niet in Nederland."

88 procent van de Nederlanders wil dat de grens met het Verenigd Koninkrijk wordt gesloten om verdere verspreiding van de nieuwe variant in te dammen. Alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en al het passagiersvervoer via veerboot of trein moet volgens deze meerderheid worden stilgelegd. Alleen transport zou een uitzondering verdienen.


Door: ANP | Foto: Pixabay