SushiPoint uitgeroepen uit tot beste bezorgketen van Nederland

22 March 2023, 09:19 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Bezorg- en afhaalketen SushiPoint heeft dit jaar met overmacht de Thuisbezorgd-award voor beste bezorgketen gewonnen. Daarmee liet het Nederlandse bedrijf grote internationale concurrenten als Domino’s, New York Pizza en McDonald’s achter zich.

SushiPoint won vorig jaar al de award voor ‘Beste Nationale Keten’ (https://www.emerce.nl/wire/sushipoint-winnaar-award-beste-nationale-keten-2021) en kreeg toen 50.000 stemmen van de klanten van Thuisbezorgd. Dit jaar nam het bedrijf het op tegen de grote internationale bezorgreuzen. Op basis van alle reviews in 2022 werden de beste twaalf bezorg- en afhaalrestaurants geselecteerd. Daar konden klanten op stemmen. Uiteindelijk reikte Thuisbezorgd in Zeist diverse awards uit voor lokale restaurants en restaurants in specifieke categorieën. De hoofdprijs waar iedereen op wachtte was echter de award voor de beste keten. Die ging naar SushiPoint.

Het platform heeft dit jaar geen aantallen stemmen bekend gemaakt. ,,Maar er is ons wel verteld dat we overtuigend, met een straatlengte verschil hebben gewonnen”, zegt eigenaar Hajo Bertrand, die SushiPoint dertien jaar geleden zelf oprichtte. ,,Voor een relatief kleine speler met veertig vestigingen zoals wij is het een topprestatie als je als Nederlands bedrijf wint van de grote internationale ketens met soms wel honderden vestigingen. Als je het voor elkaar krijgt dat zoveel mensen op je stemmen, dan doe je het goed.”

Bertrand begon dertien jaar geleden in Hilversum met één scooter, één bezorger en één sushi-chef in de keuken en nam zelf de bestellingen aan. Al snel opende hij een tweede vestiging in Zeist en breidde de keten uit naar heel Nederland.


Door: ANP