Matthijs Gaat Nooit Meer Door

20 November 2022, 20:14 uur
, Columns
mainImage
Ingezonden

‘Wie uit mavo-2 heeft dit gemaakt?’ Op je knieën voor me. Zeg: sorry meneer Van Nieuwkerk’.

Bij een nadere beschouwing over de plotselinge heisa rond tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk is het natuurlijk wat al te kort door de bocht om meteen te stellen dat het doek is gevallen voor de grootste griezel van het land. Voor die kwalificatie komen ook nog wel een aantal andere eng-nekken in aanmerking.

Alles lijkt er inmiddels wel op dat de rol van de ooit geflipte student Nederlands definitief lijkt te zijn uitgespeeld, nu blijkens een artikel in de Volkskrant aan het licht is gekomen dat deze in arrogantie en zelfoverschatting zwelgende maniakale ijdeltuit in de afgelopen jaren (2005-2020) achter de schermen ongestraft en ongehinderd tientallen medewerkers publiekelijk heeft stijf gescholden, tot op het bot heeft vernederd en getraumatiseerd.

Matthijs Gaat Nooit Meer Door, we mogen het hopen. Niemand zal in het vervolg meer op z’n knieën moeten voor meneer Van Nieuwkerk. Niemand zal meer sorry moeten zeggen tegen meneer Van Nieuwkerk. ‘Wie uit mavo-2 heeft dit gemaakt. Je bent helemaal niks waard’. Niets rechtvaardigt dit gedrag. Nog geen tien miljoen kijkers.

Want wie is in godsnaam meneer Van Nieuwkerk dat hij zich meent te kunnen veroorloven zich zo denigrerend en laatdunkend uit te laten over een bevolkingsgroep die is aangewezen op deze vorm van vervolgonderwijs? Schandalig. Meneer Van Nieuwkerk zal niet de laatste zijn die er niet in slaagt zijn kennelijk schromelijk minderwaardigheidscomplex te verhullen.

Matthijs Gaat Nooit Meer Door. Daar lijkt hij het nu op. Godzijdank.