Arne Slot ziet Europese uitschakeling Ajax en PSV niet als nadeel

24 February 2023, 16:00 uur
, Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot denkt niet dat zijn elftal in de titelrace in het nadeel is nu Ajax en PSV in de Europa League al zijn uitgeschakeld. De Rotterdammers zitten nog wel in het toernooi en spelen daardoor minimaal twee wedstrijden extra, in de achtste finale tegen Sjachtar Donetsk. Ajax en PSV kunnen zich volledig focussen op het kampioenschap en de KNVB-beker.

"Dat zij een minder druk programma hebben, is een feit", zei Slot vrijdag in De Kuip. "Pas aan het einde van het seizoen kun je bepalen of dat een voordeel was of niet. Ajax is de laatste seizoenen juist steeds goed omgegaan met het 'dubbele' programma dat ze hadden. Veel wedstrijden worden op kwaliteit beslist. En wij hebben in Nederland vaak meer kwaliteit dan de tegenstander. Bovendien zijn we hartstikke fit. Daarom moeten we ons niets aan laten praten."

Slot merkt dat het bij Feyenoord, zeker na de thuiszege van zaterdag op AZ (2-1), steeds meer over het kampioenschap gaat. Met nog twaalf wedstrijden te gaan, hebben de Rotterdammers 3 punten voorsprong op eerste achtervolger Ajax. "De laatste jaren is hier niet over het kampioenschap gepraat, omdat Feyenoord geen onderdeel was van de titelrace. Nu staan we er heel goed voor", aldus Slot. "Ik weet dat die geluiden over een eventuele titel toch niet meer stoppen. De spelers zullen onderling ook weleens tegen elkaar zeggen dat we er goed voor staan. We mogen er ook over praten. Maar ik en mijn staf zijn er vooral mee bezig dat we steeds beter worden."

Finale tennistoernooi ATP

Zondag was Slot in Ahoy te gast bij de finale van het ATP-toernooi van Rotterdam. Hij gebruikte een dag later het verloop van de wedstrijd tussen de Italiaan Jannik Sinner en de Rus Daniil Medvedev. "Sinner stond snel ruim voor. Toen ik even later wat drinken ging halen voor mijn dochter en mij, had Medvedev de wedstrijd gekanteld en maakte hij het ook af. Dat zijn dingen waar ik iets mee kan en die ik aanhaal. Elke Feyenoorder weet waarom wij bovenaan staan. Dat komt door keihard werken, gekoppeld aan kwaliteit. Dat zullen we moeten blijven doen."

Dat Feyenoord op papier het eenvoudigste programma heeft van de titelkandidaten, zegt Slot niet zoveel. "Ploegen die onderin staan, kunnen aan het einde van de competitie vaak verrassend uit de hoek komen. Elke wedstrijd kan een 'bananenschil' zijn. Het is niet zo eenvoudig om kampioen te worden."

Slot over Ten Hag

Slot zei op de persconferentie blij te zijn met de prestaties van Erik ten Hag bij Manchester United. "Erik doet het geweldig. Dat is denk ik voor het hele Nederlandse trainersgilde fantastisch. Het heeft best lang geduurd voordat grote Nederlandse trainers een opvolger kregen. Die lijkt er nu duidelijk te zijn met Ten Hag."

 


Door: ANP