Rijswijks Dagblad | Taxichauffeurs voeren actie tegen Uber

Taxichauffeurs voeren actie tegen Uber

mainImage

Naar schatting tweehonderd taxichauffeurs voeren dinsdag op het Malieveld actie tegen taxiorganisatie Uber. Aan het protest gaan twee colonnes taxi's vooraf die vanuit Amsterdam en Rotterdam met geringe snelheid naar Den Haag zullen rijden. De actievoerders sluiten niet uit dat hun protest midden op de dag op de A4 en A13 tot verkeershinder zal leiden.

De colonnes houden een snelheid van 60 km per uur aan en arriveren even na het middaguur in Den Haag. Daar hopen de taxichauffeurs een petitie te kunnen aanbieden voor een eerlijkere concurrentie tussen Uber en de reguliere taxi's, zegt initiatiefnemer Gökan Bilgin.

De actievoerders zijn vooral boos dat hun verzekeringspremies zijn opgetrokken na recente ongelukken waarbij Uberchauffeurs waren betrokken. Volgens Bilgin worden de reguliere taxichauffeurs gestraft voor misstanden bij de concurrent. Eind vorig jaar en begin dit jaar waren er drie dodelijke ongelukken met Uberchauffeurs in Amsterdam en omgeving. Daarbij kwamen vier mensen om het leven.

''Uberchauffeurs rijden voor 80 eurocent per kilometer, wij voor 2,35 euro. Wij vinden het niet redelijk dat we nu gelijkgeschakeld worden met Uber en ook hogere verzekeringspremies moeten betalen'', zegt Bilgin.


Door: ANP