Rijswijks Dagblad | Rijswijk en andere aandeelhouders geven Eneco nog een kans

Rijswijk en andere aandeelhouders geven Eneco nog een kans

mainImage
Rijswijk en andere aandeelhouders geven Eneco nog een kans

Nadat Rijswijk en dertig andere aandeelhoudende gemeenten eerder hun vertrouwen in de Raad van Commissarissen van energieleverancier Eneco had opgezegd, is er toch weer een opening ontstaan. De aandeelhouderscommissie (AHC), de Raad van Commissarissen (RvC) en de Raad van Bestuur van Eneco hebben na mediation weer vertrouwen om de samenwerking voort te zetten.

In een gezamenlijk persbericht zeggen de partijen: “Er zijn heldere afspraken gemaakt over een gezamenlijk proces dat zal leiden tot de privatisering van Eneco. De AHC en Eneco gaan in gezamenlijkheid op korte termijn vervolgstappen zetten in de privatisering van Eneco groep. Daarbij wordt gekeken naar de belangen van zowel de houdende als de verkopende aandeelhouders en de overige stakeholders. Zo wordt er over onderdelen van de afspraken nog advies gevraagd aan de Centrale Ondernemingsraad van Eneco.”

Namens de aandeelhouders zei wethouder Adriaan Visser van gemeente Rotterdam: “Ik ben blij dat we er op deze manier zijn uitgekomen. Dat is ook steeds ieders intentie geweest. We kunnen nu vooruit kijken naar een mooie toekomst voor Eneco. Het is zaak dat we in gezamenlijkheid snel starten met het verkoopproces waarbij het duurzame karakter van Eneco geborgd blijft.”


Foto: Digitaal Dagblad