Rijswijks Dagblad | Peter Hartevelt (BBR) licht toekomstvisie voor Plaspoelpolder toe  

Peter Hartevelt (BBR) licht toekomstvisie voor Plaspoelpolder toe  

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Peter Hartevelt, de voorzitter van de BBR heeft tijdens de Forumvergadering Stad van dinsdagavond een toelichting gegeven op de brief die de BBR heeft gestuurd aan wethouder Van der Laar. Daarin vertelt de BBR over de toekomstvisie van de BBR op de ontwikkeling van de Palspoelpolder.

Peter Hartevelt: “Na het vertrek van de Shell en de berichten van vastgoedeigenaren dat de oude visie belemmerend zou werken voor ontwikkeling, heeft de BBR kritisch gekeken naar de ontwikkeling van het grootste bedrijventerrein in Rijswijk. Verschillende pandeigenaren staan in de startblokken om met de nieuwe visie aan de slag te gaan. Maar voor de BBR is het wel duidelijk, ook naar aanleiding van een enquete onder de ondernemers, dat het werken de boventoon moet voeren, maar dat het wonen in zogenaamd hybride opstellingen (wonen en werken in één pand) ook ontwikkeld dient te worden.”

De BBR heeft ook een herstructureringsfonds in het leven geroepen. “Wanneer wij spreken met ondernemers die willen ontwikkelen zijn zij erg gericht op het gebied waar ze zelf zitten, wij willen graag dat men ook kijkt naar de omgeving. Daarom vragen wij de ondernemers voor een bijdrage in het herstuctureringsfonds. Voor ons is een integrale aanpak belangrijk. Dat geld kan worden aangewend voor verduurzaming, het aanleggen van glasvezel of het ondersteunen van ondernemers die het even moeilijk hebben.”

Ook gaat de BBR het gesprek aan met eigenaren van panden in de Plaspoelpolder die al jaren leeg staan. “We voeren 1 op 1 gesprekken met hen en vragen wat de plannen zijn voor de toekomst. Wij vragen het wat dwingender dan voorheen en willen hen prikkelen om creatief met dit alles om te gaan.  Wat ons betreft is nietsdoen geen optie.”


Foto: Digitaal Dagblad