Rijswijks Dagblad | Bijzondere innovaties bij Smart City Proeftuin op Bogaardplein

Bijzondere innovaties bij Smart City Proeftuin op Bogaardplein

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Donderdag 28 juni wordt het eerste Smart City Event Rijswijk gehouden op het Bogaardplein in Rijswijk. Burgemeester Bezuijen zal om 11.45 uur de opening verrichten, waarna diverse ondernemers bijzondere innovaties laten zien op het gebied van veiligheid, milieu, ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Het ‘slimme’ en duurzame bamboe verkeersbord dat deze week in het nieuws kwam, is een voorbeeld van innovatief ondernemen dat past in het Smart City denken. Daarnaast zijn er nog veel meer toepassingen te zien en te proberen. Zo is er om 14.00 uur de interessante workshop ‘Een kijkje in de keuken van een smart city living lab’. Deze wordt gegeven door een vertegenwoordiger van het Nationaal Smart City Living Lab. Ook wethouder Armand van de Laar komt langs en rijdt om 13.30 uur een rondje door de Smart City Proeftuin op een elektrische step waarbij hij o.a. de Veilige schoolzone aandoet.

U kunt zich hier aanmelden als bezoeker. U kunt dan ook gelijk aangeven of u deel wilt nemen aan de workshop of niet

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leny Bekkering van de gemeente Rijswijk door een e-mail te sturen naar: [email protected] 

Afbeelding: Gemeente Rijswijk


Foto: Digitaal Dagblad