Rijswijks Dagblad | 25 matches op succesvolle banenmarkt voor 50plussers

25 matches op succesvolle banenmarkt voor 50plussers

mainImage
25 matches op succesvolle banenmarkt voor 50plussers

Op de door het Werkgevers Servicepunt Rijswijk georganiseerde banenmarkt voor werkzoekende 50-plussers en werkgevers van donderdag hebben circa 25 kandidaten en werkaanbieders een match gevonden. Men kan dus spreken van een succes.

Op het ’50 plus matchevent’ kwamen ruim 50 werkzoekenden af en boden 10 werkgevers in totaal 40 vacatures aan. Zo’n 25 kandidaten vonden een match en hebben. afspraken gemaakt met de werkgevers voor een vervolggesprek.

De bedrijvigheid en het economische landschap in Nederland verbeteren en zo ook in Rijswijk. Het aantal banen neemt daardoor toe. Veel Rijswijkse inwoners hebben een baan gevonden, maar toch zijn er nog veel werkzoekenden. Bijvoorbeeld onder ‘50 plussers’, een doelgroep met veel ervaring, enthousiasme en motivatie om aan de slag te gaan! De gemeente Rijswijk zet zich in om ook voor deze groep werkzoekenden de kansen te vergroten op de arbeidsmarkt.

Het ’50 plus matchevent’ is op initiatief van raadslid Wil van Nunen (rechts op foto) tot stand gekomen. “De groep werkzoekende 45-plussers kan wel wat hulp gebruiken om aan werk te komen. Deze banenmarkt geeft dat zetje in de rug”, aldus de PvdA politica.

Volgens wethouder Björn Lugthart van Sociale Zaken en Werkgelegenheid staat het creëren van werkkansen voor álle werkzoekenden in Rijswijk al vier jaar hoog op de agenda van het college. “Dit kunnen we alleen samen met werkgevers. Onze gezamenlijke ambitie hebben we vorige maand nog bekrachtigd in het Lokaal Sociaal Akkoord. Deze banenmarkt is een eerste concrete activiteit met als doel een bepaalde groep werkzoekenden, in dit geval de 50-plussers, rechtstreeks in contact te brengen met bedrijven die voor hen vacatures hebben.“


Foto: Digitaal Dagblad