Vissershavenweg deels afgesloten om straatraces te voorkomen

22 March 2023, 11:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage

De gemeente Den Haag wil een deel van de Vissershavenweg afsluiten om straatraces te voorkomen. Op het afgesloten deel komen parkeerplekken voor de KNRM.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het stadsbestuur dat het permanent afsluiten van de kade in de eerste haven van Scheveningen onder meer bedoeld is om te voorkomen dat automobilisten en motoren permanent het rondje Strandweg kunnen blijven rijden, "met de daarbij behorende overlast van straatraces, auto’s die stilstaan, geluidsoverlast en drugsgebruik."

Er wordt daarom een hekwerk geplaatst aan de kant van de KNRM, dat samen met de al bestaande hekwerken aan weerzijde van de lange kant van de Vissershavenweg in de haven, zorgt dat het gebied voor bedrijven toegankelijk blijft.

Beveiliging

Aan de kant van de KNRM komen parkeerplekken deels voor en deels achter het toegangshek. De hekken worden voorzien van kentekenherkenning en er komen toegangspassen. De toegang tot het gebied wordt overdag bemand door een beveilingsbedrijf en buiten kantoortijden wordt beveiliging op afstand georganiseerd. De kosten hiervoor worden gedekt vanuit het actieplan Badplaats Scheveningen.