mainImage

Veel belangstelling voor Varend Corso in Den Haag

26 juni 2022, 15:45 uur
Den Haag & Regio

Duizenden mensen kwamen zondag kijken naar de boten van het Varend Corso Westland die voor het eerst door Den Haag vaarden. Aan de botentocht deed een recordaantal van 40 corsoboten mee, allemaal versierd met bloemen, groente en fruit.

Het corso ging om 10.30 uur van start aan de Trekvliet en vandaar naar de Bierkade en Kleine Veenkade. Vervolgens ging de route weer terug naar de Trekvliet om vanaf daar door te varen door Rijswijk, Den Hoorn, Wateringen en eindbesteming Honselersdijk.

De gemeente Den Haag ondersteunt het Varend Corso met 25.000 euro subsidie uit het Promotiefonds Kleinschalige Publieksevenementen. De organsatie had aanvakelijk om 200.000 euro gevraagd.

Tekst gaat door onder foto.

Unesco

Het thema van de botenparade dit jaar is 'Finally Showtime'. Een greep uit de namen van de boten: The Lion Kids, Formule Max, Showgirls, Zwemmen in Bacardi Lemon, Romeins Vermaak en The Greatest Show. Bijzonder was ook het Unesco Immaterieel Erfgoed-vaartuig, waarmee werd gevierd dat de Nederlandse corso’s onlangs als immaterieel erfgoed zijn aangewezen.

 


Foto: Varend Corso (Twitter)