mainImage

Twee hennepkwekerijen ontmanteld in stadsdeel Escamp

16 mei 2022, 18:30 uur
Den Haag & Regio

Agenten van het politieteam Zuiderpark hebben afgelopen dagen twee hennepkwekerijen ontmanteld. In de woningen werden ruim 1.300 planten aangetroffen.

Vrijdag werd in een flat aan de Erasmusweg in Den Haag de eerste kwekerij ontmanteld. Na een tip gingen agenten de woning binnen en troffen een kwekerij aan met 840 bijna volgroeide hennepplanten. In dezelfde woning was in maart 2021 ook al een hennepkwekerij ontdekt, met toen 847 hennepplanten.

Maandag was het opnieuw raak in Escamp. Na een anonieme melding werd een hennepkwekerij aangetroffen in een portiekwoning in de Velpsestraat. Hier stonden 475 jonge planten. Er was al enige tijd sprake van wateroverlast en er werd regelmatig een sterke henneplucht geroken.

Diefstal van stroom

Beide woningen werden niet bewoond en waren volledig ingericht ten behoeve van hennepteelt. Ook was er in beide woningen sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie. In beide gevallen was er sprake van diefstal van stroom. De gemeente is geïnformeerd over de hennepkwekerijen om eventuele bestuurlijke maatregelen te nemen.