Tong Tong Fair in Den Haag officieel failliet verklaard

15 May 2024, 11:50 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair in Den Haag is officieel failliet verklaard. Dat meldt Omroep West. Twee weken geleden maakte de organisatie bekend dat de 64e editie van de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag niet door kon gaan. Het festival zou plaatsvinden van 24 mei tot en met 2 juni. Vanwege geldgebrek, en leveranciers die vooruit betaald wilden krijgen, lukte het niet om het Indische cultuurfestival op te zetten.

Wat het faillissement betekent voor een mogelijke doorstart is niet duidelijk. Volgens de waarnemend bewindvoerder onderzoekt het bestuur van de stichting Tong Tong de mogelijkheden en zijn er ook verschillende partijen, waaronder de gemeente Den Haag, geïnteresseerd in behoud van het evenement.

Wethouder Saskia Bruines van Financiën, Economie en Cultuur zei eerder het cancelen van de Tong Tong Fair dit jaar te betreuren. "De gemeente en de organisatie zijn zich ervan bewust dat het evenement in de huidige vorm voor de langere termijn niet toekomstbestendig is. Wat het college betreft moet er dan ook gekeken worden hoe en in welke vorm een Pasar Malam in Den Haag kan blijven."

Bruines: "Gelet op de jarenlange traditie en het onlosmakelijke Indische karakter van onze stad neemt het evenement van oudsher een bijzondere positie in en is daarmee belangrijk voor Den Haag." Het voorlopige einde van het evenement is volgens de wethouder verdrietig "voor de Indische gemeenschap en alle inwoners en bezoekers die dit evenement een warm hart toedragen".