Toch nog afscheidsconcert voor Golden Earring in Ahoy

17 March 2023, 16:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Golden Earring PR

Er komt alsnog een afscheidsconcert voor de Haagse rockband Golden Earring. Niet door de band zelf, maar door een gelegenheidsformatie van maar liefst duizend muzikanten. Het concert staat gepland op woensdag 18 oktober in Ahoy Rotterdam. De Earring maakte in februari 2021 bekend te stoppen.

Voor het concert werken Yaël Vinckx van Team De Earring & Ik en Jaap Schut van het Nationaal Popmuseum RockArt samen. "We hoeven het jullie niet te vertellen: Golden Earring heeft voortijdig moeten stoppen, want George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dat is ronduit klote, en vooral ook onverdiend", schrijven zij aan fans van de band.

"Daarom hebben we iets bedacht. Als de Earring geen afscheidsconcert kan geven voor de fans, geven de fans een afscheidsconcert voor de Earring. Circa 1.000 muzikanten gaan live een viertal Earring-songs spelen in Ahoy, in aanwezigheid van duizenden muziekliefhebbers." Naast een eerbetoon aan de band, dient het concert ook als benefiet voor Stichting ALS.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Rotterdam Ahoy (CC BY-SA 4.0).

Voorbehoud

"Uiteraard hebben we ons idee eerst voorgelegd aan de leden van de Earring", melden Vinckx en Schut. "Zij vinden het een heel tof plan en zijn akkoord. Stichting ALS is onze partner en Ahoy helpt ons door de zaal ter beschikking te stellen. We zijn druk in gesprek met fondsen en sponsors, dus moeten we nog een voorbehoud maken, maar de vooruitzichten zijn goed."

De initiatiefnemers gaan de komende tijd de duizend muzikanten bij elkaar verzamelen en willen ook een aantal bekende muzikanten vragen om op te treden als voorprogramma. Een aantal van de duizend muzikanten zal door camera's worden gevolgd in aanloop naar het optreden. Hun verhaal wordt, samen met het concert, verwerkt in de documentaire 'De Earring & Ik', die rond Kerstmis 2023 op televisie te zien zal zijn.