Taal aan Zee met spoed op zoek naar taalvrijwilligers

21 March 2023, 13:58 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Taal aan Zee

De Stichting Taal aan Zee is met spoed op zoek naar taalvrijwilligers om de Nederlandse taal te oefenen met een of meer anderstaligen in Transvaal of Rustenburg-Oostbroek.

Als taalcoach spreek je af bij een 'taaloefenplek' in de wijk, bijvoorbeeld tijdens laagdrempelig vrijwilligerswerk of een activiteit in het buurthuis. Daar wordt dan in de praktijk geoefend. Voor deze vrijwilligersfunctie wordt aan belangstellende gevraagd om een goede beheersing van het Nederlands en communicatie op een open en vriendelijke manier. Het is een flexibele vrijwilligersfunctie voor tenminste een half jaar, gemiddeld twee uur per week.

Taal aan Zee ondersteunt de vrijwilligers met trainingen, begeleiding en oefenmateriaal. Er is een vergoeding van reiskosten, noodzakelijk gemaakte onkosten en een WA- en ongevallenverzekering tijdens het vrijwilligerswerk. Jaarlijks iser een feestelijke vrijwilligersdag en ontvangen alle vrijwilligers een presentje.  

Aanmelden

Meer informatie staat op Taalaanzee.nl. Aanmelden kan ook direct bij Fanny Winkelman via [email protected]. Er komen online informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers op dinsdag 11 april van 13.00 uur tot 14.00 uur, maandag 15 mei van 19.00 uur tot 20.00 uur of vrijdag 23 juni van 10.00 tot 11.00 uur.