NK Tegelwippen gestart in Laak, doel is 325.000 tegels wippen

21 March 2023, 11:17 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Arnaud Roelofsz

Bij de Jumbo aan de Laakweg is het startsein gegeven voor het NK Tegelwippen. Supermarktmedewerkers maakten langs de gevel van het pand een tuin van 40 meter. Daarvoor werden 200 tegels gewipt.

“Met deze lange geveltuin willen we onze buurt gezelliger maken en willen we bewoners op een idee brengen. We willen onze klanten laten zien dat je met een simpele handeling kunt vergroenen”, zegt filiaalmanager Ilias Chohabi. “Het is een eer dat wij het seizoen van het NK Tegelwippen mogen openen. Hopelijk kunnen we veel mensen die bij ons over de vloer komen inspireren. Het is even heel veel tegels sjouwen, maar dan heb je ook wat: een mooie groene omgeving.”

Tijdens het NK Tegelwippen, van 21 maart tot en met 31 oktober 2023, gaat gemeente Den Haag de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 andere gemeenten. Bewoners, bedrijven, scholen en andere organisaties wippen zoveel mogelijk tegels om Nederland verder te vergroenen.

Tekst gaat door onder foto.

Twee keer kampioen

Voor Den Haag hangt er veel vanaf. Onze stad wipte de afgelopen twee jaar de meeste tegels van Nederland en werd landelijk Kampioen NK Tegelwippen. Den Haag won de Gouden Schep in 2021 en de Gouden Tegel in 2022. Die koppositie wil Den Haag graag behouden.

“Hoe mooi zou het zijn als we drie jaar op rij deze prijs winnen?”, zegt wethouder Arjen Kapteijns van Duurzaamheid, Energietransitie en Klimaatadaptatie. “We willen op zijn minst 325.000 tegels door groen vervangen. Ruim 15.000 meer dan afgelopen jaar. Daar hebben we dan wel alle bewoners van Den Haag voor nodig.” Hagenaars die mee willen doen kunnen meer informatie vinden op de website van Operatie Steenbreek van Duurzaam Den Haag.

 


Door: www.hethaagsegroen.nl