mainImage

Start Esports Lab ROC Mondriaan als voorloper Esports-opleiding

13 mei 2022, 13:54 uur
Den Haag & Regio

Met het eerste officiële 'ROC M3 Esports Tournament' tussen mbo-studenten is gisteren het Esports Lab geopend bij het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag. In het lab volgen ruim twintig geselecteerde studenten van verschillende techniekopleidingen het Esports Excellentieprogramma.

Met het programma worden de studenten naast hun reguliere opleiding in de gelegenheid gesteld om een extra uitdaging aan te gaan, gericht op het ontwikkelen van excellent vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling. In het programma gaan de studenten gedurende twee jaar onder meer aan de slag met het opzetten van hun eigen Esports-team, doen ze mee aan (internationale) toernooien en ontwikkelen ze noodzakelijke vaardigheden zoals leiderschap, communicatie, samenwerken en informatievaardigheden.  Ook leren ze een esports event te organiseren met alles wat daarbij komt kijken.

De teams trainen wekelijks twee keer onder begeleiding van een coach in het nieuwe Esports Lab. Op dit moment nemen ruim twintig geselecteerde studenten van verschillende techniekopleidingen deel aan het programma. ROC Mondriaan onderzoekt de mogelijkheden om van Esports op den duur een keuzedeel, of zelfs een nieuwe opleiding te maken. Ook gaan geselecteerde studenten van andere mbo-opleidingen aan het programma deelnemen.

Tekst gaat door onder foto.

Wereldwijde bedrijfstak

In de sector Esports spelen deelnemers computerspellen in competitieverband. Het is een sector die jaarlijks met sterk groeit. Zo’n 500 miljoen mensen wereldwijd tonen regelmatig hun belangstelling voor esports. In het excellentieprogramma gaat het niet alleen om gamen, maar wordt het enthousiasme en de reeds aanwezige motivatie van de studenten optimaal benut om allerlei vaardigheden en skills te ontwikkelen. Zo helpt gamen kinderen en jongeren snel beslissingen te maken en leren ze om samen te werken. 


Foto: Marald Bes